شایددر بعضی از خانه ها یا مکان های کاری یا سالن ها طرح های تزیینی از سنگ به صورت شکل زیر را دیده باشید. در این مقاله قصد گفتن توضیحاتی راجب این مدل ها داریم.
سنگ تزئینی چیست ؟
سنگ های تزئینی و دکوراتیو از خرده سنگ های به هم چسبیده شده تشکیل می شوند و به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند . در اصطلاح عامیانه به سنگ های طبیعی سنگ آنتیک و به سنگ های مصنوعی سنگ دکوراتیو گفته می شود . هردو در ظاهر یک نما دارند و افراد غیر متخصص نمی توانند ظاهر آنها را ازهم تشخیص دهند . سنگ های دکوراتیو یا مصنوعی به دلیل داشتن قیمت مناسب ، تنوع در طرح و داشتن وزن کمتر ، بازار فروش بیشتری نسبت به سنگ های آنتیکیا طبیعی دارند .
مواد و مصالح:
در دنیای مدرن امروز بهره گیری از سنگ های آنتیک و دکوراتیو برای طراحی دکوراسیون داخلی طرفداران بسیاری را در میان کار نمای دکوراسیون های منازل، ادارات، شرکت ها،مجموعه های ورزشی،سالن ها و…. پیدا کرده است.، اما اینکه از چه نوع سنگی هایی می توانیم در فضاهای داخلی خود استفاده کنیم بحثی است که امروز در مرجع سنگ ایران به آن می پردازیم با ما همراه باشید.
نمونه هایی از سنگ های تزئینی
از نمونه های سنگ تزئینی می توان به این موارد اشاره نمود :
سنگ های تراورتن ، سنگ مالون ، سنگ آنتیک ، سنگ های کامپوزیت ، سنگ قیچی یا گیوتن ، سنگ پازل و … .
موارد مصرف هریک از موارد بالا را می توان از هم تفکیک نمود . برای مثال:
سنگ های تراورتن
برای استفاده در فضاهای خارجی ، باغچه های تزئینی و در فضاهایی مثل قسمت اپن آشپزخانه مناسب هستند .
سنگ های کامپوزیت
در فضاهای دکوراسیون داخلی مثل شومینه و فضاهای مرطوب مثل حمام ها و استخرها استفاده می شود .
سنگ مالون
برای نماسازی محوطه ، سنگ فرش ، پله و جدول سازی ها مناسب است .
سنگ پازل یا سنگ منظم
برای کف سازی ها و دیوار آشپزخانه و فضاهای مشاع ساختمان استفاده می شود .
سنگ های آنتیک
بیشتر برای آشپزخانه ، نصب بین دیوارهای کابینت و دکوراسیون داخلی منزل و دفتر کار مناسب هستند .
و سنگ قیچی یا گیوتین
در نماسازی خارجی ساختمان ها و ویترین اماکن تجاری کاربرد دارد .
توجه داشته باشید که پس از استفاده از هر کدام از سنگ های دکوراتیو بر روی آنها از (براق کننده سنگ)استفاده کنید. این مایع شفاف که بر پایه ی کوپلیمرهای اکریلیک بوده که محافظ بسیار خوبی برای نمای ساختمان است و قابلیت اجرا بر روی تمام سطوح را دارا می باشد تا از نفوذ آب به داخل ساختمان جلوگیری نماید. رزین ها سطح را ضد آب کرده، وهمچنیین مانع از تغییر رنگ سطح ها می شود، همچنین سطح را از اشعه های خورشیدی محافظت می کند که سبب طول عمر سطح می شود.